Høstutstillingen 2010

11 September – 10 October 2010

Kunstnernes Hus, Oslo, Norway

Statens Kunstutstilling, Høstutstillingen, (Autumn Exhibition) is Norway´s big yearly art show. Since it´s first exhibiton in 1882, it has been loved and hated - a magnet for artists, critics and the public.

Tegneklubben was specially invited to show a "Clubhouse". All works were produced on located during the hanging of the exhibition.

Upretensiøst sjarmerende, og upresist presise

Tegneklubbens bidrag, i en egen «paviljong», harselerer mildt over juryens medlemmer - og mye annet. Uten tittel (Klubbhuset) er antatt usett - kanskje for å tilføre Høstutstillingen «sydende, boblende liv».

Gutteklubbens (Bjørn Bjarre, Ulf Verner Carlsson, Paul Dring, Terje Nicolaisen, Martin Skauen) tegninger er montert inni en slags «hytte», og er upretensiøst sjarmerende, og upresist presise. 

Lotte Sandberg, Aftenposten, 10 sept, 2010

 

Ett prosjekt jeg har stor sans for er "Tegneklubben", et lite provisorisk rom der fem anerkjente norske kunstnere, deriblant Martin Skauen og Bjørn Bjarre, har utfoldet seg tegnerisk i løpet av monteringsperioden.

Med små skisser og håndskrevne setninger, oppretter de et kunstnerisk samspill seg imellom. Her finner vi tvetydige kommentarer til et vell av ulike aktualiteter, inkludert Christian Ringnes omdiskuterte kvinneskulpturpark og TV-serien Hotel Cæsar. En meget enkel strektegning viser de to tårnene fra World Trade Center med en line i mellom og en liten skikkelse som faller. Tegningen henspiller på den vågale franske linedanseren som ble berømt da han en gang på 70-tallet gikk usikret på line mellom skyskraperne. Tegningen får oss samtidig til å huske de skrekkelige bildene av mennesker som ufrivillig sprang i døden 11.september 2001.

Nærhet til hverdagslivet

Noe av det jeg liker ved disse kludrete skissene, er at de på en treffende og humoristisk måte minner oss om tegningens unike nærhet til hverdagslivet. På samme måte som fotografi, er tegning en del av virkeligheten.

Vi tegner uavlatelig, enten vi halvbevisst skribler mens vi snakker i telefonen, skisser opp bordplasseringen til et selskap, planlegger ny stueinnredning, eller tagger navnet vårt på naboens hagemur.

Mona Pahle Bjerke, NRK, 10 sept, 2010

Read more »

 

Et mer vellykkede eksperiment

Et mer vellykkede eksperiment er Tegneklubbens finérkube. Guttegjengen bestående av Bjørn Bjarre, Ulf Verner Carlsson, Paul Dring, Martin Skauen og Terje Nicolaisen, som lager tegninger på uformelle sammenkomster med øl og ostepop, har fått blankofullmakt til å fylle et eget byggverk med hva de ville, i dette tilfellet metahumoristiske tegninger med titler som «Dette er deg» og «Jurymedlem med tepause» - Det er ikke dypt eller ambisiøst, men en morsom kontrast til den perfeksjonerte teknikken i andre tegninger...

Oda Bhar, Dagsavisen, 10 sept, 2010

Read more »

 

See more images here

 

www.hostutstillingen.no